
راهنمای خرید کارت گرافیک برای امور گرافیکی مثل میکس و تدوین
هشدار: قویاً توصیه می شود از خرید «کارت های ماین شده»، «فاقد جعبه»، «فاقد گارانتی» یا «با گارانتی چند ماهه» خودداری کنید. تنها کارت های آکبند و دارای گارانتی معتبر با مهلت گارانتی کامل را تهیه کنید.
اگر شما هم میخواهید کار میکس و مونتاژ را شروع کنید حتمابه دنبال بهترین کارت گرافیک ها برای نرم افزارهای گرافیکی و تدوین اینترنت و مقالات و فروشگاه های انلاین قطعات را زیر و رو خواهید کرد.
در این بخش سعی داریم به بررسی دقیق 5 مورد از بهترین کارت گرافیک مناسب ادیت فیلم بپردازیم.
کامپیوترها از سخت افزاری به نام کارت گرافیک برای پردازش دادههای تصویری استفاده میکنند که سپس به مانیتور شما ارسال میشوند. GPU فقط قسمت کوچکی از کارت گرافیک است. اکنون، برخی از کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپها، به جای کارت گرافیک اختصاصی، با یک کارت گرافیک یکپارچه همراه هستند
بهترین کارت گرافیک برای نرم افزارهای گرافیکی را چگونه انتخاب کنیم؟
هنگامی که قصد کارت گرافیک برای نرم افزارهای گرافیکی و تدوین را دارید، بهتر است چند مولفه از این محصول را در نظر بگیرید. سوالی که پیش میآید این است چرا به یک کارت گرافیک قدرتمند برای کارهای گرافیکی نیاز دارید؟
کارت گرافیک ها امروزه در مدل های مختلف عرضه می شوند. خرید یک محصول با قدرت کافی این امکان را میدهد که بدون کاهش سرعت و مشاهده لگ بتوانید از قابلیت های آن بهره ببرید.
مهمترین نکته ای که هنگام خرید کارت گرافیک برای نرم افزارهای گرافیکی در نظر خواهیم گرفت، سازگاری آن با انواع نرم افزارهای ویرایش خواهد بود.
یکی از مهم ترین سخت افزارهایی که افراد حرفه ای و کاربرانی که کارهای گرافیکی انجام می دهند باید با دقت بالایی انتخاب کنند، بدون تردید کارت گرافیک خواهد بود
اگر تدوینگر هستید، درست انتخاب کنید
سوال اینجاست که وقتی صحبت از ویرایش فیلم یا رندر با سرعت بالا میشود، واقعا یک کارت گرافیک چه نقش مهمی میتواند داشته باشد؟
- شرکت انویدیا Nvidia
می توانیم غول تولید کننده کارت های گرافیکی برای بازی بدانیم. کارتهای گرافیکی این شرکت به جز بازی برای انواع نیازها و اجرای دستورات در پریمیر پرو مناسب هستند ولی نه همه مدل ها. - شرکت ای ام دی AMD
یکی از رقبای شرکت انویدیا می باشد کارت های گرافیکی آن مثل رقیب خود دارای تنوع فراوانی نیست و در گذشته خیلی سطح پایینتر از انویدیا تولید می نمود اما در حال حاضر اقدام به تولیدات حرفه ای نموده و برخی از آنها کاملا تخصصی در پریمیر پرو مورد استفاده قرار می گیرند. - شرکت اینتل Intel
معمولا بر روی سی پی یو های خود پردازشگر گرافیکی را قرار می دهد که می بایست با مادربورد نیز هماهنگ باشد. منظور همان مادربورد هایی است که دارای کارت گرافیکی آن بورد هستند.
یکی از مهم ترین بخش های موجود در کارت گرافیک های شرکت انویدیا، هسته ی کودا می باشد. این نوع هسته ها که تنها در کارت گرافیک های این شرکت به چشم می خورد، این توانایی را به کارت گرافیک می دهد که بتواند چندین برنامه و محاسبات را در یک زمان پردازش کند. بنابراین بیشتر بودن تعداد آنها، برابر با سرعت پردازش بیشتر در کارت گرافیک خواهد بود
مشخصات اصلی کارت گرافیک (استاندارد نامگذاری کارتهای گرافیک)
یک کارت گرافیک از اجزای مختلفی تشکیل شده اما پیش از معرفی اصلیترین و مهمترین آنها، نخست نگاهی داشته باشیم بر مدل گذاری کارتهای گرافیک؛ سازندگان کارت گرافیک معمولاً محصولات خود را بر اساس قالب استانداردی نامگذاری میکنند که بدین صورت است:
Manufacturer+Family+GPU+Series+Memory Capacity
سازنده، برند، مدل پردازنده گرافیکی، سری، حجم حافظه ویدئویی
برای نمونه : GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti GAMING OC 11GB GDDR6
البته ممکن است محصولات سازنده های مختلف دارای پیشوند و یا پسوندهای دیگری هم باشند و یا فاقد برخی بخشها باشند اما فرم استاندارد؛ معمولاً به همین شکل است. برای نمونه گاهی اسم راهکار خنک سازی (نظیر Windforce 3x) نیز ذکر می شود.
حافظه ویدئویی
از نظر اهمیت و تاثیر در عملکرد؛ حافظه ویدئوی در جایگاه دوم و پس از پردازنده گرافیکی جای میگیرد. حجم حافظه ویدئویی بر اساس گیگابایت است و اشتباهاً از سوی برخی افراد معیار اثرگذاری آن را همین قرار میدهند. اما ظرفیت اسمی نمیتواند نشان دهنده کارایی واقعی باشد و برای نمونه یک کارت 1 گیگابایتی میتواند از یک کارت 4 گیگابایتی حافظه ویدئویی مفید تری داشته باشد. این عامل تاثیر گذار «پهنای باند حافظه» است.
پهنای باند حافظه
مقدار حافظهای است که در یک ثانیه، پردازنده گرافیکی به آن دسترسی دارد و هرچه که مقدار آن بیشتر باشد معمولاً بهتر است (مگر اینکه پردازنده گرافیکی در بکارگیری آن ناتوان باشد). اما این عامل کلیدی مستقیماً از ظرفیت اسمی ناشی نمیشود و نسل حافظه بکار رفته، رابط پهنای حافظه (BUS) و فرکانس حافظه، عواملی هستند که پهنای باند حافظه را تعیین میکنند.
خروجی گرفتن تصویر
بله درست خواندید، صرفا برای خروجی گرفتن تصویر! زمانی یکی از اصلیترین هدف کارتهای گرافیک خروجی گرفتن تصویر بود و اغلب محاسبات پردازشی را پردازنده مرکزی (CPU) انجام میداد. اما امروزه این مسئله بکلی منتفی شده است و با ورود پردازنده گرافیکی تعبیه شده یا مجتمع که بعضاً از آن به عنوان آنبورد یاد میکنند، دیگر برای خروجی گرفتن تصویر و انجام امور پردازشی مربوط به آن، نیازی به کارت گرافیک مستقل نیست و میتوان از پردازنده گرافیکی تعبیه شده برای این کار بهره گرفت.
البته خروجی گرفتن تصویر لزوماً به همین جا ختم نمیشود و برای کاربریهای ساده نظیر وب گردی، تماشای ویدئو و امور اداری میتوان از پردازنده گرافیکی مجتمع بهره برد و دیگر نیازی به تهیه کارت گرافیک مستقل نیست. از آنجایی که روز به روز پردازندههای گرافیکی مجتمع قدرت پردازشی بیشتری مییابند، تهیه برخی کارتهای گرافیک نظیر GT 610، HD 5450، HD 6450 و دیگر کارتهای رده پایین عملاً هدر دادن پول است، چرا که برتری آن چنانی نسبت به پردازنده گرافیکی مجتمع ندارند. از این رو داشتن یک پردازنده مرکزی نظیر i3، i5، i7 و مشابه، شما را از خرید چنین کارتهای مستقل ضعیف و قدیمی بینیاز میکند. برای این کاربری APUهای AMD بسیار مناسب و خوش قیمت هستند اما متاسفانه قیمت آنها در داخل کشور به هیچ عنوان منطقی نیست و خرید کارت گرافیک مجزا توجیه بیشتری دارد.
برای نمونه اگر شما پردازندههای از نسل Skylake اینتل تهیه کردهاید، تهیه کارتهای گرافیک مجزا زیر GeForce GT 1030 عملاً هدر دادن پول است، چراکه پردازنده گرافیکی این پردازندهها بسیار تواناتر از کارتهای گرافیک ارزان قیمت نظیر GT 730 و GT 71 هستند.
چند رسانه ای
این کاربری را میتوان به نمایش محتواهای ویدئویی با کیفیت تفسیر کرد، برای نمونه تماشای ویدئوها و فیلمهای Full HD یا سه بعدی. برای چنین کاربری باز هم پردازندههای گرافیکی مجتمع پاسخگو خواهند بود اما اگر کارایی بهتری میخواهید کارتهایی نظیر GeForce GT 1030 کارایی بهتری ارائه میکنند. البته کارتهای ذکر شده را میتوان برای کارهای دیگری نظیر گیمینگ با وضوح پایین و یا اجرای بازیهای قدیمی به خدمت گرفت اما خرید آنها توجیه زیادی ندارد و بهتر است که هزینه آن صرف خرید یک CPU قدرتمندتر و دارای پردازنده گرافیکی مجتمع بهتری شود.
انواع کارت گرافیک بر اساس اعمال فیلتر های نرم افزاری
با اعمال فیلترهای گرافیکی مختلف؛ لذت بازیها بیشتر میشود، کیفیت بافتها بالا میرود، سایهپردازی طبیعیتر میشود، نور، مو و خز جلوه طبیعی تری مییابند. اما اعمال این فیلترها بار پردازشی بیشتری را بر پردازنده گرافیکی وارد میکند. از این رو اگر قصد اعمال فیلترهای مختلف و یا استفاده از فناوریهای نرم افزاری نظیر HairWorks را دارید، باید کارت گرافیک قدرتمندی انتخاب کنید.
فناوری های مورد پشتیبانی
سازندگان پردازندههای گرافیکی معمولاً فناوریهای نرم افزاری را نیز ارائه میکنند که میتوان به FreeSync، G-SYNC، و Ray Tracing و DLSS اشاره کرد.
کارت گرافیک پیشنهادی:
MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC با قیمت حدود 21,500,000 تومان با گارانتی معتبر
MSI RTX 3070 GAMING X TRIO با قیمت حدود 24,000,000 تومان با گارانتی معتبر
کارت گرافیک پیشنهادی:
MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X 8G OCV1 با قیمت حدود 16,600,000 تومان با گارانتی معتبر
MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X 12G OC با قیمت حدود 18,500,000 تومان با گارانتی معتبر
کارت گرافیک پیشنهادی:
MSI RTX 3060 VENTUS 2X 12G OC با قیمت حدود 13,400,000 تومان با گارانتی معتبر
ZOTAC RTX 3060 Ti Twin Edge OC با قیمت حدود 17,000,000 تومان با گارانتی معتبر
کارت گرافیک پیشنهادی:
MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC با قیمت حدود 10,700,000 تومان با گارانتی معتبر
Inno3d Geforce RTX 3050 twin X2 OC با قیمت حدود 9,700,000 تومان با گارانتی معتبر
کارت گرافیک پیشنهادی:
ASUS Phoenix GeForce GTX 1650 OC با قیمت حدود 6,300,000 تومان با گارانتی شرکتی
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC با قیمت حدود 7,500,000 تومان با گارانتی معتبر